Bølge af biltyverier i Hornslet

Fredag morgen opdagede Camilla Fuglsbjerg Bach fra Hornslet, at hun havde haft ubudne gæster i sin BMW. Og hun er ikke den eneste fra byen, der har oplevet dette. Ifølge politiet er det en tendens, man indimellem ser i mindre byer.

Af Jacob Espensen

Synes Camilla og hendes mans mødte fredag morgen kl. 6:30. Privatfoto

 ”Jeg havde ikke hørt om problemet før, men efterfølgende har jeg hørt fra mange, der har oplevet det samme. Både på Facebook, og når jeg snakker med andre folk der bor herude,” fortæller Camilla

Efter opdagelsen lagde Camilla billeder af den ødelagte BMW-bil ud i Facebook gruppen ’Byen Hornslet’ og skrev, hvad der var sket. I kommentarsporet kunne man se, at andre borgere har været udsat for det samme. Flere skrev, at de ser det som et stort problem i Hornslet for tiden.
Både Camilla og hendes mand har en BMW, og det er specielt disse biler, det går ud over.

”BMW-forhandleren, hvor vores bil er på værksted nu, er også rigtig trætte af problemet. Det er nemlig specielt BMW-biler det går ud over. Jeg tror, at der er noget specielt udstyr i nogle af deres biler, som tyvene kan sælge videre”, fortæller hun.

Tyverier sker i perioder
Hos Østjyllands politi kan man ikke sige noget om den konkrete sag, men de forklarer, at de ser et mønster.

”Vi oplever ofte, at det sker i bølger rundt omkring i de mindre byer. Så det kan ske, at der bliver stjålet fra en række biler på én gang, og så sker der måske ikke noget i lang tid,” lyder det fra Østjyllands politi.

Hjemme hos Camilla og hendes mand er de overbeviste om, at tyvene kommer igen.

”Jeg er nærmest 100 procent sikker på, at de kommer igen, da de jo ikke har været i den anden bil endnu, og nu ved de, at den holder der.
Vi har byttet om på bilernes placering, og så skal vi have sat et kamera op, men det har vi ikke nået endnu,” siger hun.

Ifølge statistikbanken, er indbrud i biler dog generelt faldene i Syddjurs Kommune.